IktatásÉvváltás tájékoztató    
Friss fórum bejegyzések Lekicsinyít
Válasz: Kataszteri lap átmozgatás
Tisztelt Angyal Veronika!A betétlapok között nem mozgathatók át a...
Kataszteri lap átmozgatás
Tisztelt Cím! Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e a progr...
Válasz: Katawin program áttelepítése másik gépre
Tisztelt Fuczai Gábor!Kérjük, ez ügyben hívja ügyfélszolgálatunka...
Válasz: Katawin program áttelepítése másik gépre
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy eddig windows xp-n használ...
Válasz: Katawin program áttelepítése másik gépre
Tisztelt Mihály-Bársony Judit!A legegyszerűbb, ha a program mappá...

e-IKTAT telepítése Lekicsinyít
certop.jpg
TÖLTSE LE, telepítse!
Érvényessége: 2019.07.31.
  

EPER bemutató Lekicsinyít
eper-lány.jpg
FILM: könyvelés
  

Évváltás Lekicsinyít

 

Frissítés

  Kérjük frissítéskor legyenek türelemmel, és várják meg a frissítési folyamat befejezését! Sikeres frissítés esetén a bejelentkező ablak alján az új verziószámnak kell megjelenni. Ha továbbra is a régi látható, akkor ismételjék meg, de várjanak több időt az egyes lépések között. Aktuális verzió 1.3.9.6.

Kérjük, az évváltás időszakában gyakrabban ellenőrizzék az interneten, került-e fel frissítés.

Fontos, hogy mindig nézzék meg, mi változott! Ha más végzi a frissítést, nyomtassa ki az ismertetőt a keret jobb alsó sarkában található nyomtató ikonnal.

Évzárás

 Ha van 2016-es iktatás elmaradás 2017-ben is be lehet fejezni a 2016-os évet, az évzárás lefuttatásáig a program a 2017-es évbe fog iktatni (nem függ a napi dátumtól).

Ennek ellenére hatékony megoldás a számítógép gépidejének visszaállítása (Vezérlőpult/Dátum, Idő). Ekkor ugyanis a program 2017-es dátumot kínál fel mindenhol, és az automatikusan rögzített időpontok is 2017-esek lesznek (analitika, iktatás időpontja).

A 2016-os évet a Rendszer/Évzárás menüpontban kell zárni.

Amennyiben 2016-ban telepítették a szoftvert, de még nem iktattak, akkor is szükséges az évzárás futtatása, hogy az aktuális év 2017 legyen!

Az évzárás felkínálja, hogy létrehozza-e az előző évi iktatókönyvek alapján a tárgyévieket. Igen esetén az új iktatókönyvek azonos néven, azonos jogosultságokkal és beállításokkal jönnek létre. Ha az iktatókönyv neve pl. "Iktatókönyv 2016" volt, a program "Iktatókönyv 2017" néven hozza létre az újat.

A program nem engedi, hogy az évzárást többször is futtassák.

Iktatás, módosítás az előző évre

 Az évzárás funkció lezárja a 2016. évi iktatókönyveket. Azonban az évváltás után is módosítható minden adat a 2016-es könyvekben. Emellett a program engedélyezi alszámok felvitelét is a módosító képernyőn. Alszám felvételéhez rá kell keresni az ügyiratra, majd az "Új iktatás"-ra kattintva a vezérlő panelen indítható az alszám iktatása. Más módon (gyorsiktatás, stb.) nem lehet alszámot iktatni, mert a többi esetben iktatókönyvet is kell választani és már csak az új évi iktatókönyvek jelennek meg. Új főszámot csak a 2017-es évre lehet felvenni. 2016-os iratokat el lehet intézni, irattárba helyezni, hatósági adatokat ("A" adatlapot) felvenni.



 Tömeges irattározás és A adatlap

 

Sok olyan lehetőség van a programban, amely meggyorsítja az Önök munkáját. Az évzárás során az két menüpontra szeretnénk felhívni figyelmüket:

„Iktatás / Tömeges irattározás”

Ez akkor hatékony, amikor az ügyintéző behoz egy halom elintézett ügyiratot. A jellel megnyitva rögzíthetők az A adatlapok, egyenként, vagy többet kijelölve irattárba helyezhetők az ügyiratok.

„Iktatás / Tömeges A adatlap felvitel”

Itt egy ügyintéző azonos típusú kimenő irataihoz egy lépésben tudjuk egyszerre megadni az A adatlapokat (pl. az összes végzéshez). 


csik.jpg
     

 
Főoldal|Kataszter|Iktatás|EPER|E-ügyintézés|Elérhetőség|Robotok